Een goed gefokte Maine coon is een gezond dier dat makkelijk de leeftijd van vijftien jaar kan bereiken, dit betekent dat u voor een flink deel van uw leven elke dag vast zit aan het geven van een goede verzorging. Uw Maine coon is afhankelijk van u en rekent op uw zorg. Als u op vakantie wilt gaan zult u ook een goede oppas of pension moeten regelen.

Behalve het geven van een goede voeding, vachtverzorging en het zorgen voor een regelmatig schoongemaakte kattenbak moet de inrichting van uw huis in orde zijn en kan het wel eens gebeuren dat de Maine Coon zijn nagels scherpt aan uw vloerbedekking of een haarbal opbraakt op uw net nieuwe bank. Zorg daarom voor stevige krabpalen in uw woning en wees niet te boos als er eens een ongelukje gebeurd.

Verder zijn er ook terugkerende kosten zoals een wormenkuur, de jaarlijkse inentingen en het vlo – en tekenvrij houden van uw dier. Bovendien komen er ook dierenartskosten bij zoals de

castratie/sterilisatie van uw kat of poes maar het kan ook gebeuren dat de kat een ongeluk krijgt of ziek wordt. Bij ouderdom kan de kat last krijgen van ouderdomskwalen zoals tandvleesproblemen of ernstiger zoals kanker. Ook dan dient u er voor uw dier te zijn.

Bij Maine coon Cattery Unique KingCats hebben wij de zolder ingericht als kraam- en verzorgingskamer voor onze dieren. De moeder en kittens zullen in de kraamkamer kunnen genieten van een rustige opstart met regelmatig bezoekjes van ons en onze kinderen en de andere Maine coons. Na een week of acht, als ze sterk genoeg zijn, zullen ze zich door het gehele huis en de afgesloten tuin kunnen begeven en zullen hierdoor volledig gesocialiseerd zijn wanneer ze het nest mogen verlaten. In het begin zullen ze gevoed worden met kittenvoer van de merken Royal Canin babycat brokjes, Royal Canin Maine Coon kitten brokjes en Pro Plan brokjes. Wij bieden zowel de volwassen katten en kittens verschillende voedingskeuzes.