Wij zijn Cindy en Hans, een leuk getrouwd stel met 2 fantastische kinderen. Altijd zijn wij al katten mensen geweest en na het overlijden van onze “huis, tuin en keuken-” kat zijn we op zoek gegaan naar een groter en mooier kattensoort. Na veel rondkijken en informatie inwinnen kwamen wij uit bij de Maine Coon. Onze eerste Maine Coon, genaamd Garfield, hebben we laten castreren. Om het ras te beschermen is dit standaard wanneer je een kat als liefhebberskat koopt. Al snel wilden wij er een tweede Maine Coon bij. Dikkie dik werd onze tweede man en in de eerste instantie wilden wij ook hem laten castreren. De eigenaar Tineke van Booren van cattery Chriscoon waar Dikkie dik vandaan kwam stelde ons voor om hem niet direct te castreren, maar eerst eens te kijken op een show.

Dikkie dik werd bijna best in show en omdat wij er ook erg veel lol in hadden hebben we toen besloten om hem niet te laten castreren, maar ons meer te verdiepen in het ras en het hobby fokken.

We zijn toen terug gegaan naar cattery Chriscoon waar Dikkie dik vandaan kwam en hebben daar een mooie fokpoes genaamd Pluis gevonden. Nu we in het bezit waren van een dekkater en een fokpoes vonden we het ook tijd worden om het officieel te maken en zijn onze eigen Maine Coon Cattery “Unique KingCats” begonnen. Zonder cattery kan je geen stamboom voor je kittens aanvragen en dat willen wij wel graag. Onze dekkater en fokpoes zijn allebei in het bezit van een stamboom.

Wij hebben inmiddels een 4e Maine Coon. Mattie zat in een gezin waar hij niet op zijn plek zat en is ons “pleegkindje”. Hij heeft nu zijn rust gevonden en wordt omringd met evenveel liefde als de andere Maine Coons.

We wonen in een ruime eengezinswoning in Zaandam en hebben onze tuin speciaal aangepast zodat de Maine Coons zowel binnen als buiten vrij rond kunnen lopen. De Maine Coons ravotten en spelen graag met de kinderen en doordat ze opgroeien in een liefdevol gezin zijn ze goed gesocialiseerd.

Omdat de Maine Coon over het algemeen behoorlijk groot is, tot 2001 zelfs het grootste kattenras ter wereld, wordt hij in de volksmond ook wel een Koningskat genoemd. Dat is ook de reden dat wij onze cattery de naam Unique KingCats hebben gegeven, “Unieke Konings Katten”.

Wij zijn met onze Maine Coon Cattery “Unique KingCats” in Zaandam aangesloten bij de vereniging Mundikat. Mundikat is een gezellige actieve kattenvereniging. De vereniging is aangesloten bij de FIFé, de Féderation Internationale Féline, een overkoepelend orgaan waarbij 40 landen zijn betrokken. Mundikat is een FIFe vereniging, maar wat is dat nu eigenlijk? De Fédération Internationale Féline (FIFe) is een van de grootste raskattenfederaties van de wereld. Zij is in 1949 opgericht door drie raskattenverenigingen uit Frankrijk, België en Italië met als doel kattenverenigingen, ongeacht hun juridische vorm en hun land van herkomst, te verenigen. Het doel van de federatie ligt in het verbeteren van het welzijn van (ras)katten en het bevorderen van uniformiteit in regelgeving door het standaardiseren van erkenningsprocedures, het harmoniseren van stamboomregistraties en creëren van een gezamenlijk gezondheidsbeleid. Dit komt onder andere tot uiting in de door de FIFe ingestelde keurmeesteropleiding die al meer dan 200 internationale keurmeesters heeft voortgebracht die over de hele wereld actief zijn. In de loop der jaren heeft de FIFe een eigen structuur gecreëerd die voor meer dan 75.000 kattenliefhebbers in 43 landen voor dezelfde duidelijkheid zorgt.